Sanitář
25.2.2019
Psychologická olympiáda – školní kolo 2019
1.3.2019

Firma HASIT Šumavské vápenice a omítkárny, s.r.o. si objednala v areálu školy Na Moráni pronájem zasedací místnosti. 15. února 2019 se zde uskutečnilo plánované školení pro zaměstnance stavebních firem našeho regionu a seznámení s novými produkty firmy dodávanými na trh. Jedná se o omítkové směsi pro interiéry a exteriéry rodinných domů i průmyslových hal.

S našimi žáky jsme se k této akci připojili a mezi zkušené pracovníky jsme posadili naše zedníky a montéry suchých staveb. Přednáška zedníky velmi zaujala, protože se hovořilo jak odborně, tak v zednickém slangu. Přesto, že jsou teprve v prvním ročníku, tak sami zjistili, že již ve škole i na odborném výcviku spoustu odborných termínů slyšeli, viděli nebo sami vyzkoušeli.

V teoretickém vyučování právě probírají témata týkající se pojiv a maltových směsí, a tak jim učivo přiblížil netradičně produktmanager firmy Hasit, pan Pavel Panuška. Montéři suchých staveb jsou již ve 3. ročníku, a tak si upevnili znalosti k blížícím se závěrečným zkouškám.

I pro nás, vyučující odborných předmětů a odborného výcviku, byla přednáška přínosem, protože jsme se dozvěděli o nových materiálech, práci s nimi, ale hlavně o zkušenostech s těmito materiály na různých moderních i historických stavbách. Rádi se podobné akce opět zúčastníme.