3. ročník soutěže O pohár ředitele školy a TFA

Energetická maturita Kladno 2017
28.9.2017
Zpráva z účasti na soutěžích mladých stavařů
3.10.2017

Chomutov – Na start 3. ročníku soutěže O pohár ředitele školy v Požárním útoku a disciplínách TFA se v areálu Střední odborné školy energetické a stavební, Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy (ESOZ) v Chomutově postavilo přes sto studentů.

„Soutěž byla určna především pro žáky všech čtyř ročníků oboru Požární ochrana, a to jak strojník požární techniky, tak technik požární ochrany,“ řekl v úvodu zástupce ředitele školy Ing. Miloš Holopírek s tím, že akce se i letos uskutečnila ve spolupráci s SDH ESOZ Chomutov. Někteří studenti absolvovali dokonce obě soutěže.

V silovém víceboji TFA čekalo na budoucí hasiče celkem osm soutěžních disciplín. Nutno podotknout, že se na start náročné soutěže postavily také dvě dívky. Patrně nejnáročnější závěrečná disciplína, která na soutěžící čekala, byl běh po schodišti do pátého patra, kde byl také cíl celé soutěže.

VIDEOREPORTÁŽ ZE SOUTĚŽE BUDOUCÍCH HASIČŮ V CHOMUTOVĚ

„Bylo to určitě zajímavé zpestření školní docházky. Neběžel jsem poprvé, mám za sebou již třetí podobnou soutěž. Pro mě byla asi bariéra tou nejtěžší disciplínou,“ dodává student David Mareš.

Pro zlato nakonec doběhl František Trefný z třídy PO3 s rekordním časem 3:17:00. Jak se po soutěži redakci Události112.cz Fanda svěřil, byly pro něj nejtěžší schody.

VÝSLEDKY SOUTĚŽE TFA:

  1. František Trefný
  2. Martin Kec
  3. Stanislav Zatloukal

Zdroj a autor: www.udalosti112.cz