Přípravné konzultace a průběh maturitní a závěrečné zkoušky

Informace uchazečům o studium
13.5.2020
Praktické maturitní zkoušky
30.5.2020

Zásady ke konání Maturitní zkoušky a Závěrečné zkoušky

Zkoušky se konají podle rozpisů, které žáci obdrželi od třídních učitelů v průběhu období konzultací k přípravě na zkoušky a jsou zveřejněny na https://www.esoz.cz/harmonogram-maturitnich-zkousek/

  • Mezi základní provozní podmínky patří:
    • Vstup do budovy školy je umožněn pouze žákům, nikoliv doprovázejícím osobám.
    • Do budovy školy lze vpustit i další osoby, které se v rámci zásady veřejnosti ústních zkoušek maturitních zkoušek, závěrečných zkoušek a absolutorií těchto zkoušek chtějí účastnit; tyto osoby jsou však povinny dodržovat všechna stanovená hygienická opatření stanovená školou (včetně podpisu čestného prohlášení).
    • Žáci odevzdají při vstupu do budovy čestné prohlášení (viz příloha).
    • Za ochranné prostředky dýchacích cest (nos, ústa) se v celém materiálu považuje nejenom rouška, ale i ústenka, šátek, šál nebo jiné prostředky, které brání šíření kapének. Uvedené neplatí pro osoby s výjimkou z povinného zakrytí nosu a úst (mimořádná opatření Ministerstva zdravotnictví viz webové stránky www.mzcr.cz).
    • Nikdo s příznaky infekce dýchacích cest, které by mohly odpovídat známým příznakům COVID-19 (zvýšená tělesná teplota, kašel, náhlá ztráta chuti a čichu, jiný příznak akutní infekce dýchacích cest), nesmí do školy vstoupit.
    • Všichni žáci, zaměstnanci školy i další osoby nosí ve společných prostorách roušky.
    • Každý žák bude mít s sebou sáček na uložení roušky.
    • Škola je oprávněna vymezit prostory, ve kterých se žáci mohou pohybovat.
  • Dále se žáci řídí pokyny, které jim byly předány, resp. které jim budou upřesněny třídním vyučujícím nebo vedoucím učiteli, v rámci organizace zkoušek.

Čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového onemocnění pro ústní zkoušku


Přípravné konzultace k maturitní a závěrečné zkoušce

Vážení žáci. V souladu s rozhodnutím Vlády ČR a MŠMT připravila škola k úspěšnému zvládnutí maturitních a závěrečných zkoušek prezenční konzultace. Konzultace budou zahájeny dne 11. května 2020 v 8.00 hodin ve spádových školách, které navštěvujete nebo na pracovištích uvedených v rozvrhu konzultací. Tento rozvrh bude zveřejněn na Bakaláři. Pro cestu a účast na konzultacích respektujte všechna opatření a nařízení, která jsou Vládou ČR vydána k ochraně zdraví a pohybu občanů na veřejnosti.

Nedílnou podmínkou k účasti na přípravných prezenčních konzultacích jsou: