Výstava Vzdělávání 2019
8.11.2018
Oceněná Energie pod pokličkou
9.11.2018

Středoškolský fotbalový turnaj

Konec října letošního roku si vybraní žáci oboru Obchodní akademie a Sportovní management zpříjemnili prestižním středoškolským fotbalovým turnajem Pohár JOSEFA MASOPUSTA.

První zápas ve skupině byl zpočátku jen „oťukáváním“ soupeře. Kluci si velmi pozvolna zvykali na povrch fotbalového hřiště U Moniky. Výkon našeho týmu v prvním zápase byl tedy velmi rozpačitý. S „papírově slabším“ soupeřem SŠ AGT jsme nakonec remizovali.

Druhý zápas byl tak trochu utkáním dvou bratrů. Hrály totiž proti sobě dva týmy z jedné školy. Zápas probíhal podle našich představ. Tým našich soukmenovců z pracoviště Na Průhoně jsme vcelku hladce porazili.

Třetí zápas našeho týmu byl emotivnější. Atmosféra by se dala krájet. Vždyť jsme také hráli proti našim věčným fotbalovým rivalům z chomutovského gymnázia. Tento zápas skončil remízou.

V posledním zápase nás čekala chomutovská průmyslovka. I přes vehementně kladený odpor protihráčů se podařilo našim žákům vyhrát rozdílem dvou gólů. Nutno říci, že naši hráči si odnesli kromě 1. místa a postupu do krajského kola také ocenění za nejefektivnějšího gólmana (Michal Hůla), nejlepšího střelce (Tomáš Svoboda) a nejlepšího hráče turnaje (Lukáš Svoboda).

Již teď se všichni těší na krajský přebor, který se uskuteční počátkem dubna příštího roku. Tým se bude skládat z nejlepších hráčů OA a nejlepších hráčů pracoviště Na Průhoně.