Exkurze Nemocnice Kadaň
4.12.2017
Nejsem na světě sám – soutěž
12.12.2017

Drážďany 2017

Žáci pracoviště zdravotnické školy navštívili v prvním adventním týdnu Drážďany. Během celodenní exkurze prošli stálou výstavu v Hygienickém muzeu a pak následovaly vánoční trhy na náměstí Altmarkt.

O tom, že věda o člověku může být dobrodružstvím, se žáci přesvědčili na výstavě v Hygienickém muzeu v Drážďanech, která je koncipována jako cesta za poznáním vlastního těla, vlastního Já, myšlenek a pocitů. Interaktivní výstava je rozdělena do sedmi částí, které ukazují různé aspekty lidského života, např. vznik člověka od první buňky až po jeho smrt, otázku nemocí spojených s nedostatečnou výživou nebo naopak přejídáním, vliv hormonů na lidskou sexualitu nebo řeč lidského těla. Hned v prvním sále nás přivítal skleněný člověk, který je symbolem celé výstavy. Žáci si zopakovali a prohloubili své znalosti ze somatologie a ošetřovatelství a věnovali se i cizím jazykům, popisky u exponátů jsou v německém a anglickém jazyce.

Od muzea se skupina vydala do historické části města, konkrétně na nejstarší německý vánoční trh, Striezelmarkt. Oblíbený vánoční trh nabízí příležitost k romantickým procházkám ve světle obří krušnohorské pyramidy, k mlsání vánočních dobrot nebo ke koupi dárků jako jsou například dřevěné ozdoby, ručně vyráběné svíčky nebo originální drážďanská vánoční štola.